Kite-forum.com: Freeride Kajt - Kite-forum.com

Skoči na vsebino

Stran 1 od 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Freeride Kajt Kateri kajti so najboljši za freeride

#1 Uporabnik je nedosegljiv   Gogy 

• What the F... is KITE?
  • Skupina: Members
  • Sporočil: 9

Poslano 02.12.2011. - 12:09

Pozdravljeni!!

Zanima me kateri model kajta od firme slingshot in north je najboljši za freeride. Letos poleti sem bil v tečaju in sem se naučil kajtat, sedaj pa kupujem opremo in me zanima kaj mi priporočate od teh dveh firm?

Hvala in LP
0

#2 Uporabnik je nedosegljiv   giANNi 

• začetnik
  • Skupina: REGISTERED
  • Sporočil: 42

Poslano 03.12.2011. - 11:52

Kaj pa če bi poskusil tudi kakšno drugo neskomercializirano firmo? dosti ceneje, kvaliteta in zmogljivost pa tudi dosega/presega te firme..

lp
0

#3 Uporabnik je nedosegljiv   Gogy 

• What the F... is KITE?

Poslano 03.12.2011. - 12:23

In katero bi kaj priporočal ozr kateri kajt?

Hvala
0

#4 Uporabnik je nedosegljiv   surpher 

• Kite Junkie
  • Sporočil: 103
  • LocationRoda

Poslano 03.12.2011. - 15:46

North Rebel (5 lines) in Fuse (4 lines) sta kul za freeride.
www.senzala.si | Capoeira Senzala Slovenija, Contramestre Luis Claudio
0

#5 Uporabnik je nedosegljiv   giANNi 

• začetnik

Poslano 03.12.2011. - 17:04

Blade ti nudi garancijo, originalni servis v Slo, stare kajte za nove, nizke cene, top kvaliteto izdelave, Crazyfly maš trenutno tudi super akcijo na opremo, org servis v slo, top izdelava...

Mal počekiraj še naokoli, brandov je velik, vsak ma svoje prednosti...

lp
0

#6 Uporabnik je nedosegljiv   matevzz 

• Kite Junkie
  • Sporočil: 152

Poslano 07.12.2011. - 09:12

Predlagam, da si pogledaš tudi kajte Wainman Hawaii Rabbit gang. Top performance, top kvaliteta! ;) Več na www.wainmanhawaii.si
0

#7 Uporabnik je nedosegljiv   Kite 

• suhi trening
  • Sporočil: 13

Poslano 09.12.2011. - 19:26

Poglej Sporočilasurpher, na rekel:

North Rebel (5 lines) in Fuse (4 lines) sta kul za freeride.

Sam vozm Fuse 2011 na 4 linije (7m, 12m) 2011 in morem rečt, da negrem na druge oz. mal me mika North Vegas(freestyle, loops)... Če iščeš wide windrange kajt je pol to to... poleg tega pa lahko sam potrdm da je to hangtime&boost mašinca, race...
5 ali 4 line je osebna odločitev... če imaš raje 5 linijo potem pejt na Rebela. 5ta linija ti lahko mogoče na začetku dela težave... ampak ko se navadiš ni večjega problema.
Kvaliteta je top, zaradi tega je cena tudi malo višja.

Kar se tiče slingshotov, mi osebno niso ušeč sploh dizajn pa barve (dolgočasno-amerikanski stil) me bolj freeride se štejata: Key, Rally

Ampak nemorm zdj jest tuki vsiljevat, ker načeloma je tko kar imaš to hvališ :)

Če tezanima kj več o Fjuzu pa lahko kj več povem :)

Pripni datoteko(e)

0

#8 Uporabnik je nedosegljiv   Gogy 

• What the F... is KITE?

Poslano 27.12.2011. - 20:04

Aha. No js se zdej pač samo mal odločam kaj bi nabavu in gledam opremo kaj bi bilo za mene na začetku primerno. Kolikor so mi nekateri rekli je menda ql, da imaš na začetku bolj freeride kite in potem ko že stvar kolikor toloki obvladaš pa potem začneš furat freestyle kite.

Hvala
0

#9 Uporabnik je nedosegljiv   giANNi 

• začetnik

Poslano 29.12.2011. - 14:34

Tako je, za začetek se odsvetuje freestyle kajt, ker so le te ponavadi C oblike, ki se načeloma težje pobirajo z vode in so bolj agresivni in natančni med vožnjo.
lp
0

#10 Uporabnik je nedosegljiv   Kite 

• suhi trening
  • Sporočil: 13

Poslano 30.01.2012. - 21:57

Poglej SporočilaGogy, na rekel:

Aha. No js se zdej pač samo mal odločam kaj bi nabavu in gledam opremo kaj bi bilo za mene na začetku primerno. Kolikor so mi nekateri rekli je menda ql, da imaš na začetku bolj freeride kite in potem ko že stvar kolikor toloki obvladaš pa potem začneš furat freestyle kite.

Hvala

Freeride kajtov je skoz več in to bo naraščalo namreč zakaj, zato ker C-kajti pokrivajo majhen windrange in zdej je povsem odvisno od tebe koliko sešnov nameravaš preživet na kajtu... če velik pol definitivno C, ker boš napredoval triki etc... če si pa "freerajder- bolj kot ne upokojenc :D" pa je bolje da izbereš bow... saj pri meni je najbolši občutek to da kajt takoj prkiram v rob okna (se pravi ga ne pumpam tako kot nekateri C-kajti, ko jih je potrebno pumpat da generirajo dodatno moč) - lazy stil :D Ne pa napačno razumet zdej... s freeride kajti boš še lohk zmeri delal neumnosti, trike, sploh pa hangtime ko ga 1x občutniš neboš šel na C... saj pri meni je tako, čeprav sem probal 1x vegasa pelat eno špuro (brez skokov) kr zanimiv hitr-(ne hiter v smislu pospeševanja ampak manevriranja)
0

#11 Uporabnik je nedosegljiv   Gogy 

• What the F... is KITE?

Poslano 27.02.2012. - 19:35

Zanima me še ali bo velikost 10m2 kajta dovolj velika za mene, ki imam 81KG. Največ bi pa fural na Neretvi. Rad bi še tudi nasvet za nakup trapeza. Kateri trapezi so vredu in kje ga je najbolje kupiti.

Hvala
0

#12 Uporabnik je nedosegljiv   Natasa 

• What the F... is KITE?
  • Sporočil: 5

Poslano 27.02.2012. - 21:03

Hej,
jz mam 10.5 Punch-a od Wainman Hawaii. Uporabljam ga kot lightwind kite, ampak mam tud mal manj kg kot ti ;) Men je super, ker je zelo 'nežen' kite, v smislu da te recimo ob štartu ne rukne iz vode, ampak lepo enakomerno potegne. Pa fajn se ga čuti na baru, veš kje je, pa kam gre. Hehe, je pa tud men kul da ga samo zapeljem na rob okna, brez pumpanja, pa gremo! :) Jz sicer ne skačem, so ga pa fantje ful pohvalil, baje je ful stabilen, pa dober hangtime ma. Ti pa priporočam da si še mal tuje forume prebereš npr. kiteforum.com, tam je velik testov in različnih mnenj. Ampak moj nasvet je, da sprobaš nekaj kajtov preden se boš odločil. Poglej tud izdelavo in kvaliteto materjala, sploh če boš kupoval kaj rabljenega bodi pozoren na obrabo. Čez in čez zašit kite, pa čeprav je poceni, ni vedno najboljša izbira, sploh če zaradi strganega kajta presediš dopust na plaži.
Še glede trapeza: spet ti priporočam, da greš v trgovino in trapez probaš. Vsak ima svojo postavo in svoje zahteve. Men je fajn da ima trapez na hrbtu 'bulo', se mi zdi da ti nudi dodatno oporo, pa dovolj mehek mora bit da te ne bo ožulil. Probaj jih par, pa boš hitro videl kaj je kul in kaj ne.

Pa srečno :)

LP, N
0

Share this topic:

Stran 1 od 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic